Clockradioen har fået et comeback hos mig

Clockradioen har fået et comeback hos mig

Studier har vist, at jo tættere telefonen er på os, desto dårligere udfører vi det, vi er i gang med, fordi en del af hjernen er optaget af at bekæmpe trangen til at samle den op og kigge på den. Når telefonen er helt ude af øje og dermed ude af sind, præsterer vi bedst.

Og jeg må bare sige at studierne taler sandt – jeg har nu igennem et par måneder i min digitale detox kørt mit eget eksperiment med skiftevis at have telefonen på natbordet og at have den “sovende” på køkkenbordet og konklusionen er helt klar:

De aftner hvor mobilen sniger sig med op i seng, så bliver det den der vinder min opmærksomhed inden jeg skal sove. Nyheder og de sociale medier bliver lidt det uendelige dameblad, hvor jeg bare lapper alles historier i min helt ukritisk….og det værste er at tiden forvinder. De der 5-10 min, som jeg siger til mig selv det bare skal være er jo blevet til gange 3 eller 4. Og jeg er bare så øv over det bagefter…. Dels for jeg mindre søvn og dels hvad var det lige jeg fik ud af at se på alle de andres billeder og links til ligegyldige videoer på youtube….sorrry venner :-)?. Jeg har så mange gode bøger liggende på mit natbord, som jeg SÅ gerne vil have læst, men mobilen og dopamin fixet er ikke til at modstå.

Ligger mobilen i køkkenet oplever jeg en helt anden ro – kan lyde helt skørt, men det er, som om min krop og ikke mindst hovedet slapper meget mere af – der er ikke noget der kæmper om min opmærksomhed på samme måde. Der er bøgerne på natbordet og er jeg træt, så slukker jeg lyset og lægger hovedet på puden og slapper af….. måske jeg lige vender et par tanker med mig selv.
Jeg oplever faktisk, at jeg sover bedre og mere tungt de nætter, hvor jeg ikke har sluttet dagen af med et bad i skærmlys og et dopaminfix til hjernen. Tilmed bliver morgen mere rolig, der er ikke noget der lokker og skaber dårlig samvittighed. For jeg synes faktisk ikke det er i orden overfor yngste mand at jeg lige skal tjekke mobilen….for ja for hvad….det er jo autopiloten der bare griber ud. Min hjerne får lov at vågne lige så stille…..faktisk som jeg også helst selv vil vågne. De morgner hvor yngste mand bare råber MOOOOAAAARRR fra sit værelse og kræver action og opmærksomhed fra første minut er bare opad bakke….kroppen er jo ikke slet ikke vågen og klar. Og vores hjerne oplever jo lidt det samme – vi har alle bare brug for en stille og rolig morgen til at få gang i en ny dag.

Så har nu indkøbt en simpel clock radio hos Coop, som kan vække en med en buzz lyd eller med musik fra radioen….lige som i “gamle” dage. Og det er faktisk mega fedt. Nu er næste step at få overbevist min bedre halvdel om at hans mobil også skal sove i et andet rum, så jeg også bliver den, som han siger god nat og god morgen til som den første….det gør bare noget ved nærværet når dagens nyheder kommer først 🙁

Elsker clockradio

Hvis du ikke allerede har smidt mobilen ud af soveværelset kan jeg kun anbefale at prøve at lave eksperimentet. Jeg kunne bedst mærke og se forskel når mobilen var væk fra soveværelset minimum 3 dage i træk.

Sikker på du også bliver vild med at have et vækkeur :-).
Hvis du har prøvet det så del gerne dine oplevelser her på bloggen.

Ha en fantastisk dag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *