Os med stillesiddende liv, har tre gange så høj dødelighed som rygere.

Os med stillesiddende liv, har tre gange så høj dødelighed som rygere.

Et nyt studie fra Cleveland Clinic i USA, som har fulgt 122.007 mennesker har en klar konklusion:
Det medfører øget dødelighed at være i dårlig form. Som dr. Wael Jaber siger til CNN »Hvis en konditionstest viser, at man er i dårlig form, har man højere risiko for at dø, end hvis man har forhøjet blodtryk eller diabetes eller er ryger.  Studiet viser, at folk, der lever et stillesiddende liv, har tre gange så høj dødelighed som rygere.

Så bliver det ikke mere tydeligt – vi skal have gang i blodomløbet og i et klart bedre form.  Lad os bruge nogle af alle de timer og minutter vi bruger på skærmtid til at få os rørt – komme i bedre form og derved få et længere og sundere liv.

Et sted at starte er, hvis du har en iPhone og har opdateret den til IOS 12 – så har du under indstillinger et nyt punkt der hedder skærmtid. Her kan du se hvad og hvor meget tid du bruger i selskab med din “jeg phone”.

Tag nogle af de minutter/timer, hvor du har brugt tid på apps, som ikke skaber en direkte værdi i din hverdag, men hvor du bare har underholdt dig selv med spil og sociale medier.

Gå, løb eller cykel eks. en tur i stedet for – sæt det i faste rammer (faste dage og tidpunkter) og derved gør det til en vane. Så har du faktisk slået 2 fluer med et smæk. Du får mere motion, som vil være med til at give mere energi og glæde i hverdagen + du bruger mindre tid på mobilen som helt sikkert vil skabe mere velvære ved at være mere nærværende og få mere ro i dig selv.

Jeg skal helt sikkert have indarbejdet mere motion i min hverdag – Hvad med dig?

Kilde: https://www.bt.dk/samfund/ny-forskning-ikke-at-faa-roert-sig-er-farligere-end-rygning-og-hjerte-kar-sygdomme


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *