Status: Kommet nærmere på mit nærvær

Status: Kommet nærmere på mit nærvær

                                          

 

10 juli 2018 var startskuddet til min egen digitale detox. Jeg følte at min mobil havde fået overtaget i mit liv og at jeg brugte alt for meget tid i selskab med de sociale medier. Jeg besluttede at jeg ville tage på en rejse, for at blive endnu klogere på hvad og hvor digitaliseringen/teknologien skaber værdi i mit liv og hvor den bare er en tidsrøver. Dog er hoved formålet at få skabt lidt mere ro i mit digitale liv og at jeg skal have styringen og være mere bevidst om hvad jeg bruger min tid på digitalt og ikke mindst hvorfor.

10. juli øvelse 1: Slår notifikationer fra på alle mine apps – jeg valgte dog at min besked/sms, intra nettet for vuggestuen, mine påmindelser og kalender godt måtte blive. For mig var det livs never for noget, som er vigtigt i mit liv.

18. juli øvelse 2: Tager på ferie og bruger mobilen som mit kamera og kun være på sociale medier når mindste mand sover og meget begrænset.

16. august øvelse 3: Indgået eksperiment med familien, for at skabe nogle mobilfrie åndehuller. Mobilen befinder sig ikke i det rum, hvor vi spiser eller ser en film eks. lørdag aften. Ingen bliver forstyret af bib og vibrationer fra lommen og kan være 100% tilstede i nuet og kan slappe af og fortælle om sin dag.
Det er også en øvelse i at være adskilt fra sin mobil, og med 2 teenage bonusbørn i familien, så er det sværere og mere angst provokerende for nogen end andre.

Status her godt 2 mdr. inde i min rejse.
Jeg kan ikke beskrive hvor fedt det er at være fri for notifikationerne – det tog lige et par uger at vende sig til – og der kom nogle lidt sene svar retur på nogle beskeder, men det gik verden jo ikke under af. Og sikke en ro – do it do it do it hvis du ikke allerede har gjort det :-).
En ting jeg er blevet meget mere bevist om er, at det faktisk er okay, at man ikke svarer lige når en besked mv tikker ind. Med mindre den indikerer at det er virkelig vigtigt med et hurtigt svar. Ellers skriver jeg når min tid lige er til det.

Ved at få detoxet lidt fra de sociale medier har jeg fået tid til at tænke lidt mere over min tilstedeværelse på de forskellige platforme – hvorfor er jeg der, hvad vil jeg have ud af det og hvad er det jeg selv ønsker at signalere og bidrage med. Hvad jeg skal fodre algoritmen med og hvad ønsker jeg at dele med FB, Google m.fl. For de lytter jo med og bruger det jeg lægger op af billeder, det jeg skriver og det tagger til at finde endnu mere ud af hvem jeg er og hvad de skal eksponere mig for af alverdens indhold og annoncer. Jeg elsker jo den digitale verden og er heller ikke bange for at give noget af mig selv for at få relevant indholdt serveret. Men jeg er blevet meget mere bevidst om hvad jeg ønsker at dele og hvad jeg holder for mig selv. Hvad det er jeg skal beskytte og tage ansvar for.

Min rejse fortsætter, for jeg er ikke færdig med at bryde mønstre, for mobilen fylder stadig for meget og har stadig overtaget ind i mellem.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *